Om oss

I klass 3A går det 22 elever, 12 flickor och 10 pojkar. Vårt klassrum ligger på röd våning på Fylsta skola i Kumla. Vår skola är en F-6 skola med ca 330 elever. Jag som undervisar i klassen heter Ann-Marie Eriksson Kvarnström, och är den som är ansvarig och godkänner det som skrivs.

Bloggen används framförallt som ett pedagogiskt verktyg för att nå målen i åk 3, där eleverna ska kunna använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Den finns också till för att familj, släktingar osv ska informeras om vad eleverna gör i skolan. Vi använder bloggen på flera olika sätt, bland annat som en utvärdering där eleverna varje vecka skriver vad de gjort och vad de lärt sig. Eleverna skriver mattekluringar som deras klasskamrater får gå in och lösa. De gör egna inlägg eller kommenterar andras. I och med att eleverna skriver på bloggen utvecklas deras skriftspråk. Det är viktigt att de skriver så att mottagaren förstår.

Vi tycker att vi ska vinna tävlingen, dels för att bloggen används som en del i elevernas skoldag. Dels för att nära och kära får se elevernas dagliga arbete och deras utvekling över tid. Vi är aktiva med bloggen och barnen tycker att det är väldigt spännande och roligt att få visa upp vad de gör i skolan.

Vi som skriver i bloggen (lärare och elever) har upphovsrätt till allt material.
Vad roligt att ni läser vår blogg, kommentera gärna!

Hälsningar Ann-Marie

 

 

3 reaktion på “Om oss

  1. Vi har jobbat med bokstaven D.
    Vi har lekt 36 leken i skogen.
    Vi har tränat klockan på engelska.
    Vi har spelat basket på jumpan.
    Vi har gjort mobiler på NTA:n.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.